Klozet Nasıl Temizlenir?
Klozet Nasıl Temizlenir?
Klozet nasıl temizlenir? sorusuna herkesin bir yanıtı, elbette vardır. Ancak doğru bir şekilde klozet temizleme başka bir konudur. “En hijyenik şekilde klozet nasıl temizlenir?” sorusuna alacağımız yanıt oldukça önemlidir. Yalnızca bir hijyen olarak değil insan sağlığını da koruma olarak görülmesi gereken klozet temizleme, mikroplardan korunmak için sık sık yapılan, yapılması gerekli olan temizlik işlemlerinden biridir. Bu açıdan klozet temizliğine gereken önem daima verilmelidir. İnsan sağlığını tehdit edici boyuta gelebilecek olan bakteri oluşumuna karşı düzenli ve etkili bir klozet temizliği son derece önemlidir. Ancak maalesef klozetlerin girintili çıkıntılı yapısı bu alanların kolayca temizlenmesini engeller. Üst kısım temiz görünse de göremediğimiz kısımlarda tam hijyen sağlanamadığından mikrop barındırmaya devam edebilir. Bu nedenle gerçek bir hijyen sağlamak, klozet içi temizliği detaylı bir şekilde yapmakla olur. Temizliğe başlamadan önce ise kendi sağlığınızı da göz önünde bulundurarak eldiven ve maske takmanız önerilir. O halde klozet nasıl temizlenir sorusunu adım adım açıklayalım.
Klozet Temizliğinin Önemi
Klozet temizleme, tuvalet temizliğinin en önemli kısımlarından biridir. Tuvalet kullanıldıktan sonra klozet dikkatli bir şekilde temizlenmezse, mikroplar çoğalır ve klozet içinde hızla yayılarak birçok hastalığa neden olabilir. Bu açıdan kişisel hijyen için klozet içi temizliği son derece önemlidir. Kapakta ve klozet çevresinde, kenarlarında, sifon bölgesinde biriken mikroplar, özellikle el veya vücut ile temas ettiklerinde paraziter ve mikrobiyal bağırsak hastalıklarının hızla yayılmasına neden olur. Bu gibi durumların önüne geçmek için ise klozet nasıl temizlenir sorusunun cevabını bilmeniz ve doğru adımlarla uygulamanız gerekir. Çünkü temiz ve hijyenik şartları sağlamayan tuvaletlerde enfeksiyonların yayılmasının tamamen önüne geçilmesi mümkün değildir.
Klozet Kapağı Temizliği
Tuvaletlerin haftada en az bir kez klozet temizleyicileri ile temizlenmesi tavsiye edilir. Klozet nasıl temizlenir sorusu çeşitli adımlardan oluşur. Bu açıdan klozet içi temizliği bittikten sonra klozetin dışı sünger veya bezle iyice ovalanmalıdır. Bir sonraki adım, klozet kapağının içini ve dışını temizlemek olmalıdır. Deterjan dökülüp nemli bir süngerle temizlenmeli, ardından bir bezle kurulanmalıdır. Temizlik yaparken kullandığınız temizlik bezini, süngeri veya kurulamak için kullandığınız bezi asla evinizin başka bir yerinde kullanmayınız. Klozet temizleme işlemlerinden sonra ise güzel kokularla banyo veya tuvaletinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.
Klozetin Kenarları Nasıl Temizlenir?
Klozet içi temizliği kadar önemli olan bir diğer alan da klozet kenarlarıdır. Klozet kenarları, mikroplar için en uygun yerlerden biridir. Mikroplar, özellikle klozetin iç kenarlarında sıklıkla ürerler. Sifon çekildiğinde bu yerlere su girmesi, mikropların temizlediği anlamına gelmez. Ayrıca tuvaletinizin kenarlarında leke olmaması, yeterince temiz olduğuna da işaret etmez. Klozet kenarlarını temizlemek için ise çamaşır suyu ve kireç çözücü kullanabilirsiniz. Kireç çözücü yerine amonyak kullanmanız da mümkündür. Ancak tuvalet temizleme için maksimum hijyeni sağlamak çamaşır suyu kullanımıyla olmaktadır. Klozet temizleme esnasında kullandığınız ürünlerin tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Ardından durulamadan önce uygun özelliklere sahip bir tuvalet fırçası ile kenarları iyice fırçalayın. Klozet uzun süre temizlenmediyse ve lekeler çok şiddetliyse, fırçalamak için daha uzun süre bekleyebilir. Aynı zamanda klozeti fırçalayıp yıkadıktan sonra aynı uygulamayı tekrarlayabilirsiniz. Bekleme süresi ise 1 veya 2 saate kadar, çok ağır kirlenmelerde ise 1 geceye kadar çıkabilir.
Klozetin İçi Nasıl Temizlenir?
Klozet içi temizliği için öncelikle bir çift temizlik eldiveni, temizlik süngeri veya uygun bir bez, çamaşır suyu veya deterjanınız olmalıdır. Bir sonraki adım ise alanı havalandırmaktır. Bu, odaya temiz hava girmesini sağlar. Sonrasında, klozet kapağını kapatmalı ve tuvaletin sifonunu çekmelisiniz. Daha sonra kullandığınız temizlik malzemesi klozetin her kıvrımına dökülür. Bundan sonra, klozetin içinin iyi fırçalandığından emin olmanız gerekir. Klozet temizleme işlemini ise eski bir diş fırçası ile en ince ayrıntısına kadar gerçekleştirmelisiniz. Daha sonra kullanılan temizlik malzemesinin etkili olması için klozet kapağını 5 dakika kapalı tutmalısınız. Bu süre geçtikten sonra klozetin sifonunu çekmeniz ve klozeti temizlik malzemesinden tamamen temizlemeniz gerekir. Bu sayede klozet nasıl temizlenir sorusunda bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
Kirli Bir Klozet Rezervuarı Nasıl Temizlenir?
Klozet içi temizliği kadar önemli olan klozet rezervuarının yılda iki kez temizlenmesi gerekir. Sert su bulunan bir alanda kuyu suyu kullanıyorsanız, tahliye vanalarını iyi durumda tutmak için rezervuarın her üç ayda bir temizlenmesi önerilir. Rezervuarın temizlenmesi ayrıca klozetteki pas ve sert su lekelerinin azalmasına yardımcı olur ve banyodaki havayı tazeler. Bu açıdan klozet temizleme işlemlerinin önemi büyüktür. Bu aşamada ise klozet nasıl temizlenir sorusu ortaya çıkar. Eğer rezervuarınız yeniyse veya suyu çok iyi olan bir bölgede yaşıyorsanız, yapmanız gereken tek şey rezervuarı dezenfektan bir temizleyici ile iyice fırçalamaktır. Ancak rezervuarın dibinde paslı bir renk değişikliği veya rezervuarın üst kısmına yakın bir yerde sert bir mineral halkası görüyorsanız, rezervuarın sirke ya da diğer temizleyiciler ile daha kapsamlı bir şekilde temizlenmesi gerekir. Ancak konsantre klorlu ağartıcı ile temizlemeyin veya klorlu ağartıcı ile doldurmayın. Bunun yerine rezervuarın duvarlarına ve zemine bir dezenfektan temizleyici püskürtün. Fırçalamadan önce temizleyicinin en az 10 dakika beklemesine izin verin ve kiri çıkarmak için uzun saplı bir sert fırça kullanın. Ayrıca rezervuarın köşelerine ve dibine ulaşabildiğinizden emin olun. Şamandırayı, kanadı, doldurma borusunu ve diğer bileşenleri temizleyin. Metal parçalar paslanabileceğinden, aşırı kullanımı önlemek için temizleyiciyi süngerin üzerine püskürtün. Musluğu tekrar açın ve rezervuarın dolmasını sağlayın. Temizleyiciyi ve kirleri çıkarmak için ise birkaç kez yıkayın. Eğer sirke ile temizlemek istiyorsanız, sirkeyi haznede 12 saat bekletin ve bekletme süresinden sonra sirkeyi yıkayarak hazneyi boşaltın. Dezenfektan temizleyici ile yaptığınız adımların aynısını izleyin ve kiri çıkarmak için uzun saplı bir fırça kullanın. Ardından su vanasını açın ve herhangi bir kalıntıyı gidermek için rezervuarı suyla doldurun.
Süper Ev Temizlik Fiyatları En uygun, profesyonel ve güvenilir SÜPER TEMİZLİK