Temizleme, Sanitasyon Yapma ve Dezenfekte Etme Arasındaki Farklar Nedir?
Temizleme, Sanitasyon Yapma ve Dezenfekte Etme Arasındaki Farklar Nedir?
Genellikle insanlar dezenfekte etmenin temizlik veya sanitasyonla aynı şey olduğunu düşünür. Ama aslında hepsi birbirinden farklıdır.
Temizleme yüzeylerden veya nesnelerden kiri, tozu, kırıntıları ve mikropları alır.
Temizleme işleminde, yüzeyleri ve nesneleri arındırmak için çoğunlukla su ve sabun ya da deterjan kullanılır. Bu durumda mikroplar mutlak şekilde ölmez. Ancak bazıları ortamdan uzaklaşacağı için, sizi enfekte edecek sayıda mikrop kalmaz.
Sanitasyon ise temizlik, dezenfeksiyon veya her ikisiyle de yapılabilir. Sanitize etmek, mikropların sayısını güvenli bir seviyeye indirdiğinizi ifade eder. Güvenli düzey olarak kabul edilen değer, halk sağlığı standartlarına veya bir işyerindeki, okuldaki gerekliliklere bağlıdır. Örneğin, restoranlar ve yiyecek hazırlayan diğer tesisler için temizlik prosedürleri bulunur.
Sterilize etmek için ne yaptığınız, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişir. Kimyasal madde ve su kullanarak bir yeri paspaslayabilirsiniz. Bulaşıkları sterilize etmek için bulaşık makinesi kullanabilirsiniz. Dezenfeksiyonda, yüzeylerdeki ve nesnelerdeki mikropları öldürmek için dezenfektanlar kullanılır. Bazı yaygın dezenfektanlar, çamaşır suyu ve alkol çözeltileridir. Mikropları öldürmek için genellikle dezenfektanı belirli bir süre yüzeylerde bırakmanız gerekir ve bu işlemde kirli yüzeylerin tam anlamıyla temizlendiği söylenemez. Aynı anda hem temizleyen hem de dezenfekte eden ürünler de vardır. Bir yüzeyi veya nesneyi temizler ve dezenfekte ederseniz, enfeksiyon riskini daha da azaltmış olursunuz.
Süper Ev Temizlik Fiyatları En uygun, profesyonel ve güvenilir SÜPER TEMİZLİK