Duvar Nasıl Silinir?

Duvar Nasıl Silinir?

Duvar Nasıl Silinir?
Duvar Nasıl Silinir?

Duvar silme deterjanı kullanarak duvarları silmek oldukça kolaydır. Çoğu evde duvarlar ya plastik boya ya da yağlı boya ile boyanır. İlki su bazlıdır, bu nedenle yıkanması kolaydır. Yağ bazlı olan ikincisi, silmeye karşı biraz daha dayanıklıdır.

Tabii ki, duvarların silinmesi ile ilgili olarak, yağlı boyacılar genellikle duvarların yıkanmaması gerektiğini, çünkü suyla boyanın gözeneklerinin açıldığını ve daha sonra daha fazla kir emdiğini söylüyorlar. Lokal lekelerin üzerine iyi bir toz alma veya nemli bir bezle dikkatli bir şekilde ovalama yeterlidir. Peki ya duvarlar birçok yerde çok kirliyse ve iyi bir temizlik gerektiriyorsa? Boyamak son çare olacaktır.

Duvarları silmek için beklemek silmeyi zorlaştıracaktır. Leke olduğu an duvar silme bezi kullanarak duvarları temizlemek sizi badana yapmaktan kurtaracak ve genelde lekeyi kolayca çıkartmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca duvarların tozunun düzenli olarak elektrikli süpürge ile almak kirlenmeyi ve lekelenmeyi önleyecektir.

Duvar Silme Deterjanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Duvar silme deterjanı piyasada kolayca bulunabilen bir üründür. Bu ürünü kullanmak her zaman gerekli değildir. Evlerde genellikle plastik ya da yağlı boya kullanılmaktadır. Bu tür boyalı duvarların temizliği sadece su ve sabunla yapılabilmektedir. Ancak çıkmayan lekelerde, duvar kâğıtlarında ya da farklı tür boyalarda bu deterjan tercih edilebilmektedir.

Plastik Boyalı Duvar Nasıl Silinir?

Plastik boyalı bir duvarın temizlenmesi özellikle kolaydır. Burada ılık su ve sabun içermeyen bir deterjanla kolayca ilerleyebilirsiniz. Eşit bir sonuç elde etmek için önemli ipucu: Duvar silme bezi ile silme hareketlerini yukarıdan aşağıya doğru gerçekleştirin. Bu, göze hoş gelmeyen su çizgilerinin sonucu etkilemesini önleyecektir.

Yağlı Boya Duvar Nasıl Silinir?

İnatçı kirlerde, örneğin ışık düğmelerinin etrafındaki yüzeylerde, çok ince taneli bir ovma sütü dikkatli bir şekilde kullanılabilir. Ancak çoğu zaman, kirleri gidermek için özel bir duvar silme deterjanı veya basit sabunlu su yeterlidir.

Genellikle mutfaklarda veya banyolarda olduğu gibi, yoğun kirlenme durumunda temizlik için plastik bir duvar silme bezi de kullanılabilir. Bunu sabunlu su ve halk dilinde genellikle amonyak olarak adlandırılan bir miktar amonyak suyu ile birleştirin. Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.

Duvar Silme Suyuna Ne Konur?

Duvarlar, duvar silme fırçası ve bir deterjan ile kolayca temizlenebilir. Bu deterjanı özel olarak satın alabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Duvar silme suyuna koyulabilecek 4 maddeyi ve tariflerinin sizin için derledik:

Zor lekeler için beyaz sirke: Bu kendin yap duvar temizleyicisi en inatçı lekeler içindir. Zemin veya dış duvarlar için bile kullanabilirsiniz. Gerekli malzemeler 3,5 su bardağı su ve 1,8 litre sirkedir. Malzemeleri büyük bir kovada karıştırın, karışımı homojen hale getirmek için biraz karıştırın ve hemen çalışmaya başlayın.

Balmumu lekeleri ve ahşap boyalar için kendin yap temizleyici: Çoğu zaman çocuklar dikkatsiz olabilir veya yapmamaları gereken şeyleri yapabilirler. Mesela, boya kalemi ile bir duvar boyamak gibi. Bu işaretleri kaldırmak için basit bir silgi kullanabilir ve dairesel hareketler yapabilirsiniz. Leke devam ederse, aynısını ıslak mendil veya kabartma tozu döktüğünüz nemli bir duvar silme bezi ile yapın.

Nem izleri için ev yapımı temizleyici: Ortaya çıkabilecek nem belirtilerini gidermenin en iyi yollarından biri, ağartıcıyı suyla karıştırmaktır. Oran, 4 litre sıcak suya 1 su bardağı çamaşır suyudur. Temizledikten ve su kuruduktan sonra hala lekeler varsa, lekeler iyi sulandığı için duvarınızı yeniden boyamalısınız. Duvar silme deterjanı kullanmak bile işe yaramıyorsa o duvarların boyanmaya ihtiyacı vardır.

Duvarları temizlemek için kabartma tozu: Kabartma tozu en iyi doğal temizleyicilerden biridir. Yağ ve kirlerin giderilmesinde çok etkilidir. Ayrıca kullandığınız boya malzemesi ne olursa olsun boyalı duvarlara herhangi bir zarar vermez. İhtiyacınız olan şey 1/4 (çeyrek) su bardağı karbonat ve 1 yemek kaşığı su. İki malzemeyi küçük bir kâseye koyun ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Son olarak, duvarları hafifçe ovalamak için bir duvar silme bezi kullanın.

Duvar Neyle Silinir?

Duvar lekeleri genellikle kaçınılmazdır. Bu nedenle duvar silme bezi kullanarak silinmeleri gerekir. Ancak bazı duvar silme yöntemleri de oldukça kullanışlı ve popülerdir:

  • Bulaşık sıvısı: Deterjan ve suyu karıştırın ve lekeleri bir bez veya süngerle çıkarın. Duvar kâğıdında sadece su itici boya ile kullanın! Alternatif olarak beyaz duvarlar için ağartıcı da düşünülebilir.
  • Beyaz veya şeffaf silgi: Etkilenen bölgeleri dikkatlice ovalayın. Alternatif olarak, eczaneden alınan bir kir silgi ile çalışır.
  • Çamaşır suyu: Çamaşır suyu sürün ve lekeleri bir bezle hafifçe silin.
  • Kurutma kâğıdı ve demir: Duvar kâğıdına kurutma kâğıdı koyun ve orta ateşte ütüleyin. Sonuç genellikle pürüzsüz duvar kâğıtları ile daha iyidir.
  • Tebeşir: Lekeye hafifçe nemlendirilmiş şekilde uygulayın, birkaç saat bekleyin ve ardından dikkatlice ovalayın. Gerekirse işlemi birkaç kez tekrarlayın.
  • Alkol (yüzde 90) ve alkol: Bir bez giyin ve lekeyi dikkatlice silin. Lekelere önceden soğuk su ile işlem yapılmamış olmalıdır!
  • Klor temizleyici: Soğuk suyu birkaç damla klorlu temizleyici ile karıştırın, eldiven giyin ve lekeleri nazikçe silin. Gerekirse, daha çevre dostu yöntemler kullanın.
  • Mısır nişastası/kabartma tozu: Mısır nişastasını veya kabartma tozunu suyla karıştırın ve lekelere uygulayın. Bir süre çalışmasına izin verin ve sonra dikkatlice ovalayın. Gerekirse işlemi birkaç kez tekrarlayın.
  • Tıraş kremi: Tıraş köpüğünü bir süngerle lekenin üzerine yayın, birkaç dakika bekletin ve ılık suyla silin.
  • Saç spreyi: Lekeyi nemlendirin ve saç spreyi uygulayın. Kısa bir süre çalışmasına izin verin ve kuru bir bezle silin.

Tavan Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizde eski zamanlardan beri, tavanlar sıradan tebeşir ve likopen viski ile badanalıydı, böyle bir tavanı yıkamak için bir neden yoktu, bu nedenle kireç yılda bir kez yenilenirdi. Ağartılmış yüzey parçalanmaya başlarsa, sadece yıkanır ve yeniden boyanırdı.

Şu anda, çatı genellikle lateks bazlı bileşiklerle (akrilik veya yağlı boya) boyanmaktadır. Ve ikincisi çok çevre dostu olarak kabul edilmese de, kaplama çatının gözeneklerini tıkadığından ve yeterli havalandırmayı engellediğinden, böyle bir kaplama boyalı yüzeyin ıslak yüzeyini özgürce temizlemenizi sağlar.

Bu tavanları temizlemek için her zamanki sabundan bir çözüm yapılacaktır: su ve sabunu karıştırıp bir duvar silme deterjanı elde edin. Tavan da bir tür duvar sayılabilir. Bu nedenle duvarların silindiği gibi temizlenir.

Tavanlar yüksekte olduğu için temizlemek zor olabilir. Bunun için bir merdiven kullanılabilir. Ancak merdiven kullanmak zaman alacaktır. Her alandan sonra yerini değiştirmek ve üzerine tekrar çıkmak yorucudur. Ayrıca merdiven üzerinde iş yapmak bazen güvenli olmayabilir.

Böyle durumlarda uzun saplı duvar silme fırçası kullanmak daha güvenilir olacaktır. Tavanları hızlıca ve kolayca silmeye yardım edecektir.

Süper Ev Temizlik Fiyatları En uygun, profesyonel ve güvenilir SÜPER TEMİZLİK